نام رشته: کارشناسی پیوسته و ناپیوسته تکنولوژی پرتوشناسی
تعریف رشته:
علم پرتوشناسی یکی از شاخه های علوم پزشکی بوده و جایگاه ویژه ای در امر تشخیص و درمان بیماریها و نهایتاً سلامت انسان ها دارد و برنامه آموزشی این رشته در راستای تربیت کارشناسان پرتوشناسی با توانمندی مناسب جهت استفاده از فناوری های جدید در زمینه تصویربرداری پزشکی طراحی شده است هدف اصلی برنامه عبارت است از آماده سازی زمینه جهت کسب تجارب آموزشی و شایستگی های مورد نیاز جهت عملکرد موثر تحت عنوان کارشناس و تکنولوژیست ماهردر بخش های تصویربرداری پزشکی. در این دوره دانشجویان تجارب نظری و بالینی در زمینه های مختلف تصویر برداری از روش های ساده و روتین رادیوگرافی تا تکنیک های پیشرفته تصویربرداری از جمله ترموگرافی کامپیوتری، تصویربرداری با استفاده از تشدید مغناطیسی هسته اتم، فراصوت و... را بدست خواهند آورد.
تاریخچه رشته و پیشرفت های جدید:
از زمان نصب اولین دستگاه رادیولوژی در سال1310 توسط دانشمند بزرگ ایرانی مرحوم پروفسور محمود حسابی در ایران( بیمارسان سینای تهران)،تحولات تکنیکی و فناوری های جدید در زمینه علوم تصویربرداری پزشکی باعث گردیده تا رشته تکنولوژی پرتوشناسی جایگاه ویژه ای را در تشخیص زود هنگام؛ به موقع و دقیق بسیاری از بیماری ها در دنیا و ایران کسب نماید. در سال های نه چندان دور، این رشته جزء رشته های صرفاً پاراکلینیک محسوب می گردید و با ابزار و وسایل مکانیکی و آنالوگ و با استفاده از فیلمهای پرتونگاری با حساسیت نه چندان بالا و استفاده از مواد کنتراست زا و اغلب روش های تهاجمی و دردناک در تشخیص بیماری ها مورد استفاده قرار می گرفت. اما امروزه با استفاده از سیستم های مدرن تصویربرداری از جمله دستگاه های تصویربرداری از جمله دستگاه های تصویربرداری دیجیتال ، ماموگرافی دیجیتال، آنژیوگرافی دیجیتال با سابتراکشن، توموگرافی کامپیوتری مارپیچی، تصویربرداریMRI سونوگرافی و کالرداپلر می توان با دقت و سرعت بیشتر به تشخیص بیماری ها دست یافت. همچنین، غالب روشهای تهاجمی به لطف فناوری های پیشرفته به صورت غیرتهاجمی اجرا می گردند.
در حال حاضر، علاوه بر تشخیص بیماری ها، با استفاده از تکنیک ها و تجهیزات مدرن می توان به درمان برخی بیماری ها یا تضعیف اثر آنها اقدام نمود که آمبولیزاسیون شریانی تومورها یکی از موارد حائز اهمیت و قابل ذکر در این زمینه به شمار می رود. در نهایت می توان اظهار نمود که ارتقا کیفیت خدمات تشخیصی و بعضا درمانی در بخش های تصویربرداری پزشکی با تشخیص زود هنگام بیماری ها سبب افزایش سطح سلامت افراد جامعه می گردد.
نقش دانش آموختگان :
دانش آموختگان دوره کارشناسی تکنولوژی پرتوشناسی می توانند در بخش های پرتوشناسی دارای نقش های مراقبتی، اجرایی،مدیریتی و ارتباطی باشند.
رسالت:
رسالت این رشته، ایجاد توانای های علمی و تخصصی لازم جهت تربیت کارشناسان پرتوشناسی و افزایش کارایی آنان در زمینه تصویرگیری پزشکی و استفاده از ابزارهای جدید با تکنولوژی پیشرفته می باشد.
چشم انداز :
فراگیران این رشته، با توجه به افزایش معلومات علمی و تخصصی در زمینه های مختلف تصویرگیری پزشکی، به صورت اختصاصی تر قادر به انجام تکنیک های پیشرفته تصویربرداری خواهند نمود. این دانش آموختگان به دلیل ارتباط با دستگاه های تصویربرداری پیشرفته، امکان همکاری در تحقیق و پژوهش های مربوط به تشخیص پزشکی را خواهند داشت.
اهداف کلی رشته:
1- فراگیری علم تصویربرداری پزشکی از تکنیک های ساده تصویربرداری تا روش های پیشرفته تصویر برداری پزشکی( شامل سیستم های دیجیتال، سونوگرافی های مدرن و ...)
2- ترویج تفکر آموزش مادام العمر و آینده نگر و انتقال اطلاعات.
3- کسب مهارتهای مدیریتی
4- توانایی همکاری در فعالیت های آموزشی و پژوهشی
5- مهیا کردن زمینه آموزش عالی علوم پرتوشناسی جهت آمادگی کارشناسان برای ورود به مدارج بالاتر
رشته کارشناسی پیوسته تکنولوژی پرتوشناسی
Radiology technology B.SC
مشخصات کلی
علوم پرتوشناسی یکی از شاخه های علوم پزشکی بوده و جایگاه ویژه ای در امر تشخیص و درمان بیماریها و سلامت انسان ها دارد و برنامه آموزشی این رشته در راستای تربیت کارشناسان پرتوشناسی با توانمندی مناسب جهت استفاده از فناوری های جدید در زمینه تصویربرداری پزشکی طراحی شده است هدف اصلی برنامه عبارت است از آماده سازی زمینه جهت کسب تجارب آموزشی و شایستگی های مورد نیاز در بخش های تصویربرداری پزشکی، روش های ساده و روشن رادیوگرافی، تکنیک های پیشرفته تصویربرداری از جمله ترموگرافی کامپیوتری، تصویربرداری با استفاده از تشدید مغناطیسی هسته اتم، فراصوت.
Change font color:
main color:
Secondary Color:
Change the background color:
Change the spacing between words:
Change the spacing between lines:
Change mouse type:
Change font
ColorBlind Warning