کتابخانه به مجموعهای از اطلاعات و منابع و خدمات اطلاعاتی گفته میشود که توسط یک نهاد عمومی، دولتی ، خصوصی یا یک شخص نگهداری و اداره میشود. کتابخانه دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان همزمان با تاسیس دانشکده در تیر ماه سال 1369 در ساختمانی در خیابان مولوی زاهدان با سه رشته تحصیلی در مقطع کاردانی شامل علوم آزمایشگاهی، هوشبری و رادیولوژی آغاز به کار نمود. در حال حاضر این کتابخانه شامل مجموعه ای از مواد و منابع در زمینه رشته های آموزشی دانشکده شامل علوم آزمایشگاهی ,کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، تکنولوژی پرتو شناسی، فناوری اطلاعلات سلامت و هوشبری می باشد که از سال 1380 به طور مشترک با کتابخانه دانشکده پزشکی به ارائه خدمت به دانشجویان رشته های تحصیلی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان می پردازد.
اهداف کتابخانه
اهداف این کتابخانه به طور اعم شامل موارد ذیل می باشد:
1-شناخت نیازهای اطلاعاتی جامعه کتابخانه با توجه به برنامه ها، رشته های آموزشی و مقاطع مختلف تحصیلی دانشکده گزینش و انتخاب منابع مناسب از میان منابع منتشره.
2-گردآوری ، نگهداری و سازماندهی منابع جهت بهره گیری در امر آموزش و پژوهشو انجام آموزش ها و راهنمایی های لازم جهت جستجوی، برگزاری کارگاه آموزشی و تهیه پمفلت راهنما...
3-ارائه خدمات اطلاع رسانی مرجع و رایانه ای به کلیه مراجعان
4-تامین، فراهم آوری و سازماندهی مجموعه منابع
5-فهرست نویسی، رده بندی و آماده سازی مجموعه کتاب های فارسی و لاتین موجود در کتابخانه.
6 پشتیبانی از اهداف آموزشی و پژوهشی و فرهنگی دانشگاه و تامین نیازهای اطلاعاتی اساتید، دانشجویان و سایر کاربران می باشد.
7-بکارگیری شیوه های نوین کتابداری و اطلاع رسانی و تکنولوژی های پیشرفته اطلاعاتی در جهت استفاده بهینه از نیروی انسانی، منابع و امکانات به منظور اشاعه سریعتر اطلاعات و افزایش دسترسی به آن و عرضه فعالانه خدمات می باشد.
اهداف بلند مدت
۱- گردآوری مجموعه ای غنی از منابع اطلاعاتی علمی و تخصصی و مرجع در زمینه های فعالیت دانشگاه و دانشکده و ارتقای سطح کیفی و کمی آن در جهت پاسخ گویی هر چه بیشتر به نیاز مراجعان ۲- گردآوری و سازمان دهی مجموعه از کتب، نشریات ادواری، مواد دیداری و شنیداری، پایان نامه ها و سایر مواد و منابع مورد نیاز برنامه های آموزشی و طرح های تحقیقاتی و پایان نامه های دانشجویی ۳- گردآوری و سازماندهی مجموعه ای از منابع مرجع و عمومی و تخصصی ۴- تهیه راهنماها و بروشورهایی به منظور آگاه کردن اساتید و دانشجویان از منابع و خدمات کتابخانه ۵- سازمان دهی موثر مجموعه به منظور افزایش میزان دسترسی به آن ۶- استخدام بکارگیری نیروهای ماهر و متخصص و تلاش برای رشد و ارتقای سطح علمی آنان ۷-مبادله منابع و مدارک علمی تخصصی با مراکز علمی و فرهنگی و موسسات آموزشی و پژوهشی داخلی و خارجی ۸- تشکیل نظام شبکه ای اطلاع رسانی در داخل دانشگاه و همکاری با شبکه های اطلاع رسانی سایر دانشگاهها و موسسات
منابع
این کتابخانه شامل بیش از5587 جلدکتاب فارسی, 1382جلد کتاب لاتین و410 کتاب مرجع و تعدادی سی دی و.... می باشد.
چشم انداز کتابخانه
با توجه به افزایش رشته ها و مقاطع تحصیلی در دانشکده، رشد تعداد دانشجویان و سایر کاربران کتابخانه و گسترش فعالیت های آموزشی و تحقیقاتی در تمامی زمینه ها و نیز توسعه دامنه همکاری های بین کتابخانه ای، ایجاد تحول در امکانات، خدمات و فضای کتابخانه، امری ضروری و اجتناب ناپذیر است. لذا کتابخانه دانشکده پیراپزشکی مصمم است با تعالی امکانات و خدمات خود و با ایجاد محیطی مناسب، ضمن توسعه خدمات به کاربران و سایر ذینفعان و جلب رضایت آنان، روند بهبود مستمر خدمات و امکانات کتابخانه را تحقق بخشیده و به عنوان غنی ترین و فعال ترین کتابخانه مطرح گردد و نسبت به تأمین منابع و اطلاعات مورد نیاز مراجعین به طور مؤثر و سازنده اقدام نماید.
جامعه استفاده کننده
جامعه استفاده کننده کتابخانه به طور خاص شامل کلیه اعضا هیات علمی دانشکده ، کارکنان و دانشجویان رشته های علوم آزمایشگاهی ،کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، تکنولوژی پرتو شناسی، فناوری اطلاعلات سلامت و هوشبری و همچنین کلیه اعضای هیات علمی و دانشجویان رشته های تحصیلی دانشگاه علوم پزشکی می باشد.